Suport

Ne susținem clienții

Răspunsuri la

Întrebările frecvente

Am adunat aici toate informațiile pe care am considerat că îți vor fi de ajutor pentru a face utilizarea platformei mai ușoară.
Dacă ai o nelămurire la care nu găsești răspuns, te rugăm să ne contactezi prin una dintre metodele de mai jos. Ne dorim să ținem cont de cerințele utilizatorilor pentru a face utilizarea platformei cât mai naturală.

Generale

Ce oferă această platformă?

teinvit.eu aduce invitațiile clasice în mediul online îmbunătățindu-le cu mai multe funcționalități, dar și evidența invitaților și modul de interacțiune cu aceștia mult mai facil.

Invitațiile oferă, pe lângă detaliile clasice, dar într-un mod mai aerisit, alegerea unui model personalizabil, afișarea unei hărți interactive cu locația evenimentului, un formular pentru trimiterea răspunsului.

Astfel nu mai este nevoie să te întâlnești cu fiecare invitat în parte, iar obținerea răspunsurilor este mult mai simplă pentru ambele părți. În lista de invitați poți vizualiza pentru fiecare invitat dacă a deschis invitația, dar și răspunsul transmis ulterior. La fiecare răspuns primit vei fi notificat prin email.

Ce să fac dacă nu primesc emailul de resetare a parolei sau de validare a contului?

Timpul de trimitere a emailului poate fi de până la 30 minute. Dacă nu ai primit emailul în acest timp, verifică secțiunea Junk/Spam. În ultimul caz, contactează echipa de suport.

Cum pot schimba adresa de email?

Adresa de email este folosită pentru a te loga în contul tău. Aceasta nu poate fi modificată după ce contul a fost creat. Contactează echipa de suport dacă schimbarea ei este absolut necesară.

Despre invitație

Cât costă o invitație?

Nimic. Alege dintre modelele gratuite și nu te va costa nimic să creezi o invitație personalizată și să interacționezi cu invitații tăi mult mai simplu.

Cum creez o invitație?

În primul rând trebuie sa te înregistrezi.

După înregistrare vei avea posibilitatea de a adăuga un eveniment nou la care vei putea selecta un model de invitație pe care îl vei personaliza ulterior cu toate detaliile necesare (nume, text, locație, date, poze, etc.).

Poți previzualiza oricând cum arată invitația, iar apoi poți începe distribuirea ei în lista de invitați.

Ce înseamna invitație privată?

Invitația privată poate fi trimisă individual la fiecare invitat din listă. Aceasta va avea un link unic și pentru a avea statistici exacte.

Cum pot mari limita de fotografii din album?

Limita inițială pentru galeria foto este de 6 fotografii. În viitor, această limită va fi mărită.

Cum pot face invitația publică?

Momentan este disponibilă doar opțiunea de invitație privată. Opțiunea de invitație publică este în dezvoltare și va fi disponibilă în curând.

De ce nu pot modifica fontul invitației?

Dacă modelul de invitație suportă mai multe tipuri de font șî totuși întâmpini această problemă, îți recomandăm să folosești browserul Google Chrome. Îl poți downloada de aici: Download Chrome

De ce nu pot anula unele invitatii trimise?

În cazul invitației private, invitațiile trimise pot fi anulate numai dacă invitatul nu a trimis un răspuns. Pentru invitația publică, facilitatea de anulare a invitației nu este disponibilă, aceasta poate fi anulată doar prin ștergerea evenimentului.

Cum arată linkul invitației publice?

Linkul invitației va fi într-o formă scurtă pentru a putea fi distribuit mai ușor: tinv.it/zzzzzz, dar după ce acesta este accesat, linkul real va fi de forma teinvit.eu/la/nunta-noastra/zzzzzz. Bineînțeles că și linkul în forma lungă poate fi distribuit în aceeași măsură.

Ideea linkului final este de a compune o frază transmisă invitatului: "te invit, eu, la nunta noastră".

Despre evenimente

Se pot creea modele la cerere?

Dacă nu găsești un model care să-ți placă sau dorești un model exclusiv pentru evenimentul tău, contactează-ne din timp prin una dintre metodele de mai sus și noi putem aranja un model special pentru tine.

Pot creea mai multe evenimente simultan?

În acest moment este posibil să creezi maxim 3 invitații simultan. Pentru a adăuga mai multe evenimente, poți șterge evenimentele a căror dată a trecut. Lista de invitați nu va fi afectată de ștergerea unui eveniment.

Despre lista de invitați

Cum pot distribui invitația la invitații mei?

Invitațiile pot fi distribuite folosind linkul generat pentru fiecare invitat sau linkul general al evenimentului, și poate fi transmis direct din platformă prin email sau poate fi copiat și transmis prin alte mijloace, la latitudinea ta (rețele sociale, SMS, etc).

Cum pot confirma invitații?

Invitația conține un formular de răspuns, unde fiecare invitat îți poate transmite răspunsul lui, iar tu vei primi un email de notificare și totodată vei găsi și în platformă pe pagina invitatului respectiv.

Ce se întâmplă dacă editez numele sau alte detalii ale unui invitat căruia i-am trimis deja invitația?

Noile informații vor aparea direct pe invitație (numele invitatului), dacă este cazul. Linkul invitației va rămâne același.

Cum arată linkul pentru un invitat?

Linkul invitației va fi într-o formă scurtă pentru a putea fi distribuit mai ușor: tinv.it/zzzzzz, dar după ce acesta este accesat, linkul real va fi de forma teinvit.eu/la/nunta-noastra/zzzzzz. Bineînțeles că și linkul în forma lungă poate fi distribuit în aceeași măsură.

Ideea linkului final este de a compune o frază transmisă invitatului: "te invit, eu, la nunta noastră".